• О проекте
  • Публикации
  • События
  • Объявления
  • Контакты
  • ОХРАНА ЗДОРОВЬЯ В ЗОНЕ
    ЧЕРНОБЫЛЯ
    Оздоровительные и экологические программы, связанные с Чернобыльской зоной отчуждения.

    Продукти у Чорнобильській зоні - й досі небезпечні

    Через 27 років після вибуху на Чорнобильській АЕС ніхто не наважиться сказати, що трагедія - позаду.

    Україна та світ береже пам'ять про загиблих від найбільшої ядерної катастрофи людства. Новий саркофаг на АЕС обіцяють закінчити у 2015 році. Медична допомога та консультація - це мінімум, якого заслуговують постраждалі, люди, що живуть на забруднених територіях.

    Містечко Іванків розташоване лише за 25 кілометрів від зони відчудження. У річницю трагедії європейський проект обсягом півтора мільйона євро надав місцевій лікарні устаткування для вимірювання забруднення у харчових продуктах та довкіллі. Вагітним обіцяють медичне спостереження, та всім місцевим жителям - консультації про правильне та здорове харчування. Юрій Бандажевський, професор, український науково-технологічний центр:

    "Територія забруднена, це не для кого не таємниця. Зараз дещо знижений рівень низки радіоактивних еліментів у продуктах, у порівнянні з десятирічним дослідженням, зокрема, рівень Цезія-137 - нижчий у деяких продуктах, однак це не означає, що вони стали менш небезпечними."

    Церемонії вшанування пам'яті жертв аварії пройшли у багатьох містах України, Росії та Білорусі. Зокрема у місті Славутич, яке було збудоване для працівників Чорнобильської станції та їхніх родин. Постраждалими від наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС вважають майже 5 мільйонів осіб, 2 мільйони з них - українці.

    27.04.2013 / Експрес